Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ας γυρίσουμε σελίδα


Τον τελευταίο καιρό με έχει κυριέψει ο θυμός , προβληματίζομαι και ανησυχώ για την κατάσταση αυτή που έχει περιέλθει η χώρα μας και βυθίζομε καθημερινά.

Πιστεύω ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το post βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση ίσως και εσείς νιώθετε ότι όλα χάθηκαν. Μας γέλασαν με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι όλα πάνε καλά.

Και τώρα τι ζητούν; Την κατανόηση μας.. αν είναι δυνατόν.. να κατανοήσουμε τι; Ότι αυτή η τεράστια οικονομική τρύπα που έχει δημιουργηθεί πρέπει να κλίσει από τα λιγοστά χρήματατων πολλών και όχι από τα πολλά αυτών που κέρδισαν δίνοντας μίζες και κλίνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

Οι ευθύνες που τους βαρύνουν για όλες αυτές τις αποφάσεις είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζω να μην μας αδικήσουν και πάλι, να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που πρέπει, δίνοντας ένα μάθημα προς γνώσει και συμμόρφωση των μελλοντικών καταχραστών αυτής της χώρας.




Όμως η ζωή συνεχίζετε, πάει μπροστά και δεν γυρίζει πίσω, και η ευθύνη είναι απόλυτα δική μας για το πώς θα συνεχίσουμε .

Ας αντιδράσουμε λοιπόν, αντί να κλαίμε πάνω από τα χαλάσματα, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Πρέπει να διώξουμε την μιζέρια που μας ποτίζουν καθημερινά μαυρίζοντας την ψυχολογία μας, να σκεφτούμε πόσο ικανοί και δυνατοί είμαστε για να σώσουμε την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας.

Έτσι λοιπόν

-Γεμίζω με αισιόδοξες σκέψεις, συγκεντρώνω τις δυνάμεις μου, προσαρμόζομαι στα νέα δεδομένα και προκαλώ όσους μπορώ περισσότερους να το κάνουν. Όσοι πιο πολλοί, τόσο πιο καλά.. μόνο έτσι θα αντιστραφεί το κλίμα της δικής μας κατάρρευσης.

-Αν γκρεμιστεί ο διπλανός μας θα έρθει και η σειρά μας γι αυτό, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να πάψουμε να νοιώθουμε μόνοι μας, όσο πιο ενωμένοι τόσο πιο δυνατοί.

-Η γνώσεις και οι δυνατότητές μας είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε, με λίγο συμπαράσταση και υποστήριξη από το περιβάλλον μας θα τα καταφέρουμε καλύτερα .

-Ας αποφασίσουμε να μην φοβηθούμε, να διεκδικήσουμε το δικό μας μέλλον αλλά και το παιδιών μας, δίνοντας τους να καταλάβουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και υπολογίσιμοι .

Θέλω μέσα από αυτό το post να γραφτούν αισιόδοξα μηνύματα και θετικές σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι δεν ήρθε το τέλος αλλά μία νέα αρχή.

Καλή αρχή λοιπόν.


photo by Margo



5 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Πάντως, παραδόξως, έχω δουλειά!!!

εδώ και δύο χρόνια, έκανα 5-10 μεροκάματα τον μήνα..
εδώ και 15 μέρες, δέν έχω κάτσει..

τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό..

μήπως "ρεφάρουμε" το κακό..(λέμε τώρα)

γεγονός είναι πάντως, οτι η κοινωνία, αλλάζει βλέποντας τον διπλανό του να "λιγοστεύει"..

απλώνουμε τα χέρια ευκολότερα όλοι μαζί..
ας γίνουμε όλος ο κόσμος μία αγκαλιά :)

καλησπέρα!

maistros είπε...

@Ευρύνοος

Εγώ πάλι εδώ κα δέκα ημέρες μεγάλη πτώση η δουλειά.

Άλλαξα διάθεση όμως, συζητώντας με πελάτες μου, ανακαλύπτω μαζί τους ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά και ότι μας έχει πάρει από κάτω.

Είμαι αισιόδοξος τα πράγματα θα βελτιωθούν, δεν θα γίνουν όπως πριν, αλλά θα τα καταφέρουμε, θα παν όλα καλά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΧΑΘΗΚΕΣ.

ΕΦΗ είπε...

Η διαφθορά και οι μίζες, καθώς και η τραγική οικονομική μας κατάσταση, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Απλά, τώρα, με κάποιο τρόπο, τα μαθαίνουμε, ενώ πιο παλιά που δεν υπήρχαν τα πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζούσαμε στην άγνοια, αλλά δεν πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι σύγχρονο. Η Ελλάδα πέρασε πολύ φτώχια κι εκμετάλευση από πολλούς που είχαν την εξουσία στα χέρια τους, έλληνες και μη.